Dagens recept

Schweizernötkaka



Antal portioner:
10
Färdigt på: 40 min
Ingredienser

Smet
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smällt smör eller margarin

Topping
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör

Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.

2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.

3. Se till att smeten är jämn.

4. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.

5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.

6. Ta ut kakan och låt den svalna något.

7. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.

8. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.

9. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.

10. Färdig att servera.


Källa: Halv 8 hos mig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0