Dagens recept

Hummer- och krabbsallad



Ingredienser
Portioner: 6

3 humrar à 300 g (tinas i kyl/sval 1 dag före tillagning)
2 burkar salladskrabba à 170 g
1 dl majonäs
1/2 finhackad färsk dragon
2 msk grovkornig senap
2 tsk färskpressad limejuice
2 lime 

Tillagningstid:
Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Dagen före festen. Häll av krabbköttet och
krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda
krabbköttet med majonnäs, dragon, senap
och limejuice. Smaka av med salt och peppar.
2. Dela och plocka köttet ur humrarna (anvisning
på www.ica.se). Spara skalen.
3. Fyll skalen med krabbsalladen. Skär hummerköttet
i fina skivor och fördela över krabbsalladen.
Toppa med en hummerklo. Lägg över
på ett fat. Täck med plastfolie och förvara i kylen.
4. Nyårsafton: Ta ut humrarna i god tid. Lägg
upp på fat eller tallrikar. Garnera med limeklyftor
och dragonkvistar. Servera gärna med vitlöksbröd
(se recept) eller med färskt bröd.



Källa: http://www.ica.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0