Dagens recept

Kokt julskinka



Ingredienser

3-4 3-4 kg rimmad eller lättrökt julskinka
vatten
2 2 lagerblad
20-tal 20-tal kryddpepparkorn
några hela nejlikor
1 1 tsk timjan
1 1 gul lök
Griljering:
1 1 ägg
1 1 msk julsenap
ströbröd
hela kryddnejlikor
Ugn: 200°

Gör så här

1. Stick in en köttermometer i skinkan. Lägg den i en gryta och slå på vatten så det väl täcker. Ge grytan ett uppkok och skumma väl.

2. Lägg i kryddor och lök. Sänk värmen och sjud skinkan klar till 70-75°.

3. Låt den färdiga skinkan svalna något och dra sen av svålen.

4. Blanda ägg och senap och bred över svålsidan. Sikta över ströbröd och sätt in skinkan i ugnen 10-15 minuter så att ytan får lite färg. Tryck fast nejlikor när skinkan svalnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0