Dagens recept

Citronstekt hälleflundra med caesarsallad



Antal portioner: 4 
Färdigt på: 20 min
Ingredienser

4 4 bitar hälleflundra à 160 g
1 1 Smör till stekning
1 1 dl pressad citronjuice
1 1 msk honung
1 1 tsk malen svartpeppar
Caesardressing:
2 2 st äggulor
2 2 dl olivolja
100 100 g riven parmesan
1 1 msk hackad vitlök
0.5 0.5 dl mjölk
1 1 msk rödvinsvinäger
1 1 st sardell
romansallad
salt och peppar

Gör så här

1. Värm upp citronjuicen i en kastrull och reducera, det vill säga koka ihop tills 1 matsked återstår, tillsätt honung och svartpeppar. Tag av citronjuicen från plattan och pensla den på fiskens översida.

2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken, cirka 2-3 minuter på varje sida.

3. Caesardressing: Mixa ihop äggulor, vitlök och sardeller. Häll i oljan droppvis under vispning tills det blir en krämig sås.

4. Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Blanda i salladen och servera den tillsammans med fisken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0