Dagens recept
Antal portioner: 4
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
1 Smör till stekning
1 dl pressad citronjuice
1 msk honung
1 tsk malen svartpeppar
Caesardressing:
2 st äggulor
2 dl olivolja
100 g riven parmesan
1 msk hackad vitlök
0.5 dl mjölk
1 msk rödvinsvinäger
1 st sardell
romansallad
salt och peppar
Gör så här
1. Värm upp citronjuicen i en kastrull och reducera, det vill säga koka ihop tills 1 matsked återstår, tillsätt honung och svartpeppar. Tag av citronjuicen från plattan och pensla den på fiskens översida.
2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken, cirka 2-3 minuter på varje sida.
3. Caesardressing: Mixa ihop äggulor, vitlök och sardeller. Häll i oljan droppvis under vispning tills det blir en krämig sås.
4. Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Blanda i salladen och servera den tillsammans med fisken.