Dagens recept

Lax i thaikryddad sås



Antal portioner: 4
Färdigt på: 20 min
Ingredienser

600 600 g lax
0.5 0.5 st purjolök
1 1 st vitlöksklyfta
1 1 st röd chili
1 1 msk solrosolja
2 2 msk röd currypasta
3 3 dl kokosmjölk
1 1 st lime, saft
1 1 dl hackad koriander
150 150 g sockerärter
70 70 g babyspenat
salt och peppar

Gör så här

1. Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.

3. Rör försdiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.

4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.

5. Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0